Wat is WorkrooM?

De vier modules

Het doel van WorkrooM is een gewogen keuze maken welke aspecten van het binnenklimaat belangrijk zijn voor de verschillende functies binnen jullie gebouw. De dag is opgebouwd uit verschillende modules; akoestiek, ventilatie, licht en temperatuur. Elke module bestaat uit begrijpelijke uitleg en experimenten om preferenties in kaart te brengen.  

module workroom geluid
dynamische verlichting

Uniek & echt goede omgevingen

In een Programma van Eisen worden vaak standaard waarden opgenomen, zoals 500 lux voor werkplekverlichting en 60 dB(a) voor achtergrondgeluid. Maar wat is 500 lux en hoe klinkt 60 dB(a)? Merk je hierin wel een verschil? Hoe beleef je dit? Is een bepaalde waarde misschien beter geschikt voor een bepaalde functie dan voor een andere? WorkrooM is hier in uniek, hier wordt er echt uitgegaan van de behoefte van de gebruikers. Wij willen goede leef - en werkomgevingen maken door te kijken welke omstandigheden optimaal zijn voor de gebruiker, niet door uit te gaan van standaarden op basis van gemiddelden.

Educatief & inspirerend

Onze bouwfysicus Loes Visser leert de deelnemers bewust te worden van hun binnenklimaat: “Deelnemers leren theoretisch én in experimenten over fysieke elementen die een wezenlijke rol spelen bij de uiteindelijke beleving van temperatuur, licht, akoestiek en ventilatie. In het theoretische onderdeel leer je bijvoorbeeld wat een lux eigenlijk is, of een decibel. Maar je gaat ook zelf op onderzoek uit en krijgt antwoord op vragen als: “Hoeveel licht heb ik nodig om mijn werk goed te doen?” en “Heb ik last van een bepaalde hoeveelheid achtergrondgeluid?” Door de omstandigheden te ervaren, inspireren we de deelnemers en kunnen zij een weloverwogen beslissing maken voor hun project.”

persoonlijk rapport workroom

“Bij de selectie van een nieuwe huisvesting speelt een aantal zaken een rol; functionele geschiktheid van het pand, locatie, exploitatiekosten en duurzaamheid. Helaas is er nog te weinig oog voor de productiviteit van medewerkers in relatie tot het binnenklimaat van het nieuwe pand! Een goed instelbaar binnenklimaat zorgt voor een hogere productiviteit. Investeringen in een goed binnenklimaat verdienen zich daarom snel terug. Een echte aanrader!”

Hugo Hendriks

COO Services Brightlands Campus

“Wij hebben afgelopen vrijdag de Workroom bezocht met ons team. Naast het prettige ontvangst was het ook een leerzame ervaring. De resultaten kunnen we gebruiken bij toekomstige PvE's!"

Han Joosen

Directeur Exaedes Bouwrealisten

brightlands logoexaedes logo

Gratis demo of meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

Alle velden met een sterretje (*) zijn veplicht.
Met het versturen van dit formulier gaat u akkoord met onze privacy statement.
Dankjewel! je bericht is verzonden.
Oeps! Er ging iets fout.